Bugun...

EMNİYET-SEN BASIN AÇIKLAMASI
KAMUOYU ve MUHATAPLARIN DİKKATİNE !

EMNİYET-SEN BASIN AÇIKLAMASI
+ -

KAMUOYU ve MUHATAPLARIN DİKKATİNE !

Sendikamızın Mart 2013 tarihinde yapılan 1. olağan Genel Kuruluna katılan 105 delegemiz hakkında açılan soruşturma sonrasında Hak ve Hukuk tanımazlığı ile bilinen EGM müfettişlerince'' 6 ay kıdem'' ve ''4 ayrı ihraç'' isteminde bulunmuşlardır.

Açılan kapatma davasında, Ankara 9. İş Mahkemesi kapatma kararı almamış'' 2 ay içinde tüzük değişikliği olması halinde sendikamızı onaylama'' ara kararı vermiştir ancak Anayasa Mahkemesinin kendi üyeleri arasındaki tartışmalı kararı sonrası oy çokluğuyla alınan ''polislerin üye olamayacağı kararı'' sonrası biz yönetim olarak tüzüğü değiştirmeme kararı alıp, kararı AİHM e taşıma konusunda oy birliğiyle karar alınmıştır.

Bugüne kadar sendikamız üye ve yöneticilerinden 19 kişi ihraç cezası almış yüzlerce kişi de değişik cezalar almıştır.

Verilen cezaların tamamı idari mahkemelere taşınmış ve karara çıkan bütün cezalar ''İPTAL'' edilmiş, 4 meslektaşımız mesleğe geri dönmüş, geri kalan arkadaşlarımızın davalarının büyük kısmı da kazanılmıştır.

EGM'ye karşı hiçbir dava kaybedilmemiştir.

Haziran ayı itibari ile bütün arkadaşlarımızın mesleğe dönüşünü kesin olarak görmekteyiz.

Verdiği cezanın ''İPTAL'' edileceğini bildiği halde idare müfettişleri mağduriyet yaratmak için bu cezaları istemekte ve onaylamaktadır.

Bilinmelidir ki ; soruşturma dosyasına ''yalan yanlış'' bilgiler ekleyerek suç işleyen, devleti milyarlarca zarara uğratan soruşturmacı ve karar merciindeki bütün kişiler tarafımızdan tek tek tespit edilmiştir.

Avukatlarımızın yaptığı çalışmalar sonrasında bu kişilerin her biri hakkında tek tek 94.000.00 Türk Lirası değerinde maddi manevi tazminat davası açılması kararı alınmıştır.

Daha önce bu kararı veren kişilerin tümü 17 Aralık sonrası görevden alınmış ve haklarında adli idari soruşturma açılmıştır. Dolayısıyla bu kişilerin verdikleri kararların tamamını kin ve nefret saikasıyla verdiği açıktır.

EGM'nin aynı hatayı bir daha tekrar etmeyeceğini umut ediyoruz.

Sendikamızın kuruluşunda yer alan 105 yiğit arkadaşımızı yönetim olarak, bu onurlu davadaki büyük paylarından ve üstün gayretlerinden dolayı tekrar tebrik ediyoruz.

Bilinsin ki sahipsiz değiller.
Konu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımıza taşınacak, Başbakanımızın konu ile ilgili kararı kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kamuoyuna önemle duyurulur.

EMNİYET-SEN YÖNETİM KURULU

Bu haber 5566 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM